top of page
5_Camilla Lindfors-4411 (1).jpg

Rohkeasti

Sydämellä

Johtajakokemus globaaleissa matriisiorganisaatioissa, vaativat viestintä- ja brändijohtajatehtävät sekä työ johdon konsulttina ovat antaneet vahvan osaamisen vaikuttamisesta, strategia-, kriisi- ja muutosviestinnästä, muutoksen johtamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä.

Uteliaana sarjainnostujana kohtaan jokaisen kiinnostavana ihmisenä, jolla on tärkeä näkökulma. Sparraan luontaisesti kysymällä ja antaudun ideoimaan, oppimaan ja sytyttämään kohti uusia ajatuksia. Asiakkaat kiittävät kykyäni kuunnella ja haastaa rakentavasti samalla kun johdattelen keskustelijoita teemasta toiseen ydinongelmien löytämiseksi ja ratkaisemiseksi.

Suuryritysvuosina keräämieni kokemusten pohjalta syntyi intohimo vauhdittaa useampien yritysten kasvua ja organisaatioiden menestystä strategisena kumppanina. Perustamani Darely Oy:n tavoite on auttaa johtajia ja organisaatioita toimimaan rohkeammin.

Keskeisin kokemus

Viestinnän ja brändin johtaminen 

Vuosina 2009–2020 työskentelin viestintäjohtajana kansainvälisissä organisaatioissa, vastuullani viestinnän ja brändin lisäksi toisinaan myös markkinointi.

Microsoftilla johdin maayhtiön viestintää osana Länsi-Euroopan organisaatiota, Accenturella työskentelin pohjoismaisen viestintä- ja markkinointiverkoston Suomen vetäjänä ja Digialla johdin Suomen ja kv-yksiköiden konserniviestintää. Tampereen fuusioyliopistossa tehtävänä oli tukea korkeakouluyhteisön rakentumista. Urani alussa toimin PR managerina IBM:llä ja tein kv-viestintää Elisalla.

Johtamani asiantuntijayksiköt ovat olleet suurimmillaan 35 henkilöä, mutta useimmiten tiimit ovat olleet ketteriä yhdistelmiä osaajista talon sisältä ja kumppaniyrityksistä. Tehtävissäni olen usein hyödyntänyt Suomen parhaita viestintä-, mainos- ja tapahtumatoimistoja.

Konsultointi ja valmentaminen

Vuosina 2001–2008 palvelin eri toimialojen asiakasyrityksiä BNL Euro RSCG:ssä ja SEK-ryhmään kuuluneessa Perfectossa konsulttina ja asiakkuusjohtajana. Huippuosaavien kollegoiden ja asiakkaiden kanssa tehtävien projektien fokuksessa oli strateginen viestinnän suunnittelu ja toteutus, viestintä-, esiintymis- ja vaikuttamisvalmennukset, mediatyö ja kriisiviestintä. Työn ohella koulutin kymmenisen vuotta viestinnän strategista ja operatiivista suunnittelua Inforin Viestintäpäällikön koulutusohjelmassa.

 

Keväällä 2020 päätin ryhtyä konsultiksi voidakseni auttaa useampia organisaatioita globaaleista yhtiöistä ja brändeistä keräämäni oppien ja kokemusten avulla. Asiakkaisiini lukeutuu pörssiyrityksiä, kansainvälistyviä kasvuyrityksiä julkisia sekä järjestöorganisaatioita. Olen auttanut johtoa rakentamaan kasvuorganisaatiota, taltuttamaan mainekriisiä, torjumaan informaatiohyökkäystä, edistämään strategista transformaatiota, vauhdittamaan kansainvälistä kasvua, toteuttamaan kulttuurimuutosta sekä lujittamaan johtoryhmän keskinäistä vuorovaikutusta.

 

Työskentelen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Johtoryhmätyöskentely

Reilut kymmenen vuotta olen toiminut johtoryhmärooleissa, joissa lähestymistapani on rakentava ja aktiivinen. Strategisena ja tavoiteohjautuvana johtajana kyselen rakentavasti – painottaen vaikuttavuutta, vastuullisuutta, arvopohjaista toimintaa ja avoimuutta.

Koulutus

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Opiskelen ja kehitän jatkuvasti uusia lähestymistapoja ja menetelmiä johtamiseen ja erikoistilanteiden haltuunottoon. Viime aikojen suurimmat opiskelupanostukseni työn ohella ovat liittyneet kasvuyrittäjyyteen, muutosjohtamiseen, julkiseen johtamiseen sekä hallitustyöskentelyyn.

Toimin muutamissa verkostoissa kuten Keskuskauppakamarin naisjohtajaverkostossa, Markkinointijohdon ryhmä MJR:ssä, Procomissa ja Markkinointiliitossa. Vapaaehtoistyössäni päivystän kriisikeskuksen nuorten chat-palvelussa. 

Erikoistilanne, SINULLAKIN?

Onko organisaatiollasi orastava tai jo raivoava ongelma? Jos olet valmis ratkomaan ongelmia yhdessä, tarvittaessa myös tuttuja toimintatapoja ja ajatusmalleja haastaen, otathan yhteyttä. Lupaan että jo ensimmäisessä keskustelussamme saat vinkkejä erikoistilanteen haltuun ottamiseen.

Kiehtovan urani aikana en ole kohdannut johtamisessa tai liiketoiminnassa ongelmaa tai kriisiä, jota ei osuvammilla viesteillä ja vaikuttavammalla viestinnällä olisi pystynyt ainakin osittain helpottamaan.

Camilla Lindfors-4310 (1).jpg
bottom of page