top of page
5_Camilla Lindfors-4411 (1).jpg

Rohkeasti

Sydämellä

Johtajakokemus globaaleissa matriisiorganisaatioissa, vaativat viestintä- ja brändijohtajatehtävät sekä vajaat 10 vuotta johdon konsulttina ovat antaneet vahvan osaamisen vaikuttamisesta, strategia-, kriisi- ja muutosviestinnästä, muutoksen johtamisesta ja liiketoiminnan kehittämisestä.

Uteliaana sarjainnostujana kohtaan jokaisen kiinnostavana ihmisenä, jolla on tärkeä näkökulma. Sparraan luontaisesti kysymällä ja antaudun ideoimaan, oppimaan ja sytyttämään kohti uusia ajatuksia. Asiakkaat kiittävät kykyäni kuunnella, kysyä ja haastaa rakentavasti samalla kun johdattelen keskustelijoita teemasta toiseen ydinongelmien löytämiseksi ja ratkaisemiseksi.

Globaaleissa suuryrityksissä keräämieni kokemusten pohjalta syttyi intohimo vauhdittaa useampien yritysten kasvua ja organisaatioiden menestystä strategisena kumppanina. Perustamani Darely Oy:n tavoite on auttaa johtajia ja organisaatioita toimimaan rohkeammin.

Keskeisin kokemus

Viestinnän ja brändin johtaminen 

Vuosina 2009–2020 työskentelin viestintäjohtajana ja johtoryhmäläisenä kansainvälisissä organisaatioissa, vastuullani viestintä, brändi ja välillä myös markkinointi.

Microsoftilla johdin maayhtiön viestintää osana Länsi-Euroopan organisaatiota, jossa ylitimme joka vuosi tavoitteemme, välillä moninkertaisesti. Accenturella työskentelin pohjoismaisen viestintä- ja markkinointiverkoston Suomen vetäjänä ja Digialla johdin konserniviestintää. Tampereen fuusioyliopistossa tehtävänä oli tukea korkeakouluyhteisön rakentumista. Urani alussa toimin PR managerina IBM:llä ja tein sisäistä ja kv-viestintää Elisalla.

Johtamani yksiköt ovat olleet suurimmillaan 35 henkilöä, mutta yleensä tiimeihin on yhdistetty ketterästi omat ja kumppaniyritysten parhaat osaajat. Asiakkaana olen hyödyntänyt Suomen parhaita viestintä-, mainos- ja tapahtumatoimistoja.

Konsultointi ja valmentaminen

Vuosina 2001–2008 palvelin konsulttina ja asiakkuusjohtajana eri toimialojen asiakasyrityksiä BNL Euro RSCG:ssä ja SEK-ryhmässä. Huippuosaavien kollegoiden ja asiakkaiden kanssa tehtävien projektien fokuksessa oli strateginen viestinnän suunnittelu ja toteutus, viestintä-, esiintymis- ja vaikuttamisvalmennukset, mediatyö ja kriisiviestintä.

 

Työn ohella koulutin kymmenisen vuotta viestintäpäällikköohjelmissa viestinnän strategista ja operatiivista suunnittelua.

 

Keväällä 2020 päätin ryhtyä itsenäiseksi konsultiksi voidakseni palvella useampia kiinnostavia yrityksiä ja organisaatioita ja valjastaakseni osaamiseni kotimaiseen käyttöön. Asiakkainani on ollut pörssiyrityksiä, kansainvälistyviä kasvuyrityksiä, julkisia ja järjestöorganisaatioita sekä osuuskuntia.

 

Viestintästrategin roolissa olen sparrannut johtoa menestymään sidosryhmäpaineissa, rakentamaan kasvuorganisaatiota, muotoilemaan arvoja, taltuttamaan mainekriisiä, torjumaan informaatiohyökkäystä, edistämään strategista muutosta, kehittämään konsepteja, vauhdittamaan kansainvälistä kasvua, toteuttamaan kulttuurimuutosta sekä lujittamaan johtoa kohtaan koettua luottamusta.

 

Työskentelen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Johtoryhmätyöskentely

Johtoryhmissä olen työskennellyt reilut kymmenen vuotta, yleensä tiiviisti toimitusjohtajan kumppanina. Strategisena ja tuloshakuisena johtajana en ole vielä törmännyt johtamisongelmaan, jota en paremmalla viestinnällä olisi pystynyt ainakin helpottamaan.

Koulutus

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Opiskelen ja kehitän jatkuvasti uusia lähestymistapoja ja menetelmiä johtamiseen ja erikoistilanteiden haltuunottoon. Viime aikojen suurimmat opiskelupanostukseni työn ohella ovat liittyneet kasvuyrittäjyyteen, muutosjohtamiseen, julkiseen johtamiseen sekä hallitustyöskentelyyn.

Toimin muutamissa verkostoissa kuten Keskuskauppakamarin naisjohtajaverkostossa, Markkinointijohdon ryhmä MJR:ssä, Procomissa ja Markkinointiliitossa. Vapaaehtoistyössäni päivystän nuorten Sekasin chat -palvelussa.

Erikoistilanne, SINULLAKIN?

Onko organisaatiollasi orastava tai jo raivoava ongelma? Jos olet valmis ratkomaan ongelmia yhdessä, tarvittaessa myös tuttuja toimintatapoja ja ajatusmalleja haastaen, otathan yhteyttä. Lupaan että jo ensimmäisessä keskustelussamme saat vinkkejä erikoistilanteen haltuun ottamiseen.

Kiehtovan urani aikana en ole kohdannut johtamisessa tai liiketoiminnassa ongelmaa tai kriisiä, jota ei osuvammilla viesteillä ja vaikuttavammalla viestinnällä olisi pystynyt ainakin osittain helpottamaan.

Camilla Lindfors-4310 (1).jpg
bottom of page