top of page
Image by Vadim Morozov

Millaisissa erikoistilanteissa Darely on auttanut?

Erikoistilanne edessä?

Tarvitsetko apua organisaationne äänen saamisessa kuuluviin? Onko organisaationne luiskahtamassa kriisiin? Hidastaako uudistushankkeenne etenemistä informaatiovaikuttamishyökkäys? Haluatteko rakentaa tukea isolle investoinnille tai innostaa hallituksen tai henkilöstön uudesta strategiasta? Vai onko teillä tuote tai palvelu, jota ilman maailman ei pitäisi pärjätä? 

Voin auttaa sinua ja organisaatiotasi edistämään fiksuja tavoitteitanne. Kokeneena johdon strategina hyppään nopeasti avuksenne, perehdyn ja tarjoan ratkaisuja erikoistilanteisiin.

Alla muutamia kuvauksia tarpeista, joihin minua on pyydetty avuksi.

Julkisuudessa on pitkään käsitelty tulevaisuuden kehityssuunnitelmaa, joka jakaa jyrkästi ihmisten mielipiteitä. Sekä vastustajat että puolustajat tekevät parhaansa. Kyseenalaistavia kannanottoja on paljon ja suunnitelman sisältö ja pääviestit meinaavat jäädä jalkoihin. Omassa organisaatiossakin herää epävarmuutta. Hankkeen merkitys ja hyödyt eri osapuolille halutaan tuoda esiin, mutta fiksu tiedottaminen fiksuine perusteluineen ei tahdo riittää.

Uusi toimitusjohtaja kohtaa siilo-organisaation epävarmuuden kulttuurin. Miten rakentaa polkua itseohjautuvuuteen, avata huippuammattilaisten silmät yrityksen tehtävälle ja naapuritiimin roolille ja luoda kiinnostusta asiakkaan liiketoimintaa kohtaan? Johto tarvitsee palloseinän ja kumppanin rakentamaan ohjelman, jolla asiantuntijat innostetaan asiakkaiden ja markkinan äärelle, näkemään bisnes kokonaisuutena ja luottamaan toisiinsa enemmän.

Huhu väitetyistä epäkohdista ja osittaisten väärinkäsitysten värittämistä näkemyksistä uhkaa päästä mediaotsikoihin. Miten tuoda esiin toinen puoli, laajentaa perspektiiviä ja suhteellistaa tapahtunutta jo sementoituneiden syytösten keskellä? Johto ja hallitus kaipaavat neutraalia sparraajaa, joka pystyy tasapainottamaan tilannetta ja auttamaan vastausten rakentamisessa, totuuden esiintuomisessa sekä mahdollisen mainekriisin hallinnassa.

Kasvuyritys laajenee vauhdikkaasti Eurooppaan. Miten saada syvyyttä ja tarttumapintaa strategisiin viesteihin ja sanoittaa palvelun tuoma hyöty ja vaikutus yhteiskunnan näkökulmasta? Kuinka luoda käytännöt mediaviestinnälle ja polkua ajatusjohtajuudelle, sytyttää tarinat tuote- ja palveluviestien tueksi ja kasvun lisämoottoriksi? Yrityksen johto toivoo sparrausta strategisten viestien jalostamiseen ja viestinnän toimintamallien rakentamiseen.

Organisaation kehityssuunnitelmaa mustamaalataan julkisuudessa. Miten järjestäytyä strategisten viestien taakse ja korjata osittain väärinkäsityksiin perustuvat syytökset elegantisti, ilman pitkää kiistelyä median palstoilla? Asiakasorganisaation johto tarvitsee nopean viestintäsuunnitelman ja toteutuksen. Tavoitteena on diplomaattisesti selkiyttää tilannetta, terävöittää hankkeen sisältöä ja kirkastaa tavoitellut hyödyt eri osapuolille. 

Toimitusjohtaja tarvitsee johtoryhmän kehittämispäivään ohjelman. Ryhmä pelaa menestyksekkäästi samaan maaliin ja luottamus on korkealla. Vaihtoehtoina ovat klassinen team building tai jo korkeatasoisen toiminnan parantaminen entisestään. Haastatteluissa tunnistetaan herkkä, jopa riskialtis johtoryhmän vuorovaikutusilmiö, jota ryhmä pohtii workshopissa. Rohkeassa käsittelyssä syntyy korjaussuunnitelma lujittamaan yhteistyötä entisestään.

Erikoistilanne, SINULLAKIN?

Onko organisaatiollasi orastava tai jo raivoava ongelma? Jos olet valmis ratkomaan ongelmia yhdessä, tarvittaessa myös tuttuja toimintatapoja ja ajatusmalleja haastaen, otathan yhteyttä. Lupaan että jo ensimmäisessä keskustelussamme saat vinkkejä erikoistilanteen haltuun ottamiseen.

Kiehtovan urani aikana en ole kohdannut johtamisessa tai liiketoiminnassa ongelmaa tai kriisiä, jota ei osuvammilla viesteillä ja vaikuttavammalla viestinnällä olisi pystynyt ainakin osittain helpottamaan.

Camilla Lindfors-4310 (1).jpg
bottom of page